Przymierzam się powoli do wymiany czarnych klamek wewnętrznych na chromowane. Jak się demontuje te klamki? Odkręca się cały boczek czy są jakieś prostsze patenty?
Dzięki za pomoc.
Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
IMO bez ściągnięcia boczków się nie obejdzie. Przecież do klamki masz podpięte cięgno, którym otwierasz drzwi.
nie ma potrzeby zdejmowania boczków
[ Dodano: Nie 17 Kwi, 11 17:20 ]
Tu masz mniej wiecej pogląd jak to wyjac http://www.octavia-forum.de/anleitun...eleuchtung.pdf a jak juz co tobisz to kup diody na allegro i zrób podświetlanie klamek :diabelski_usmiech
Potwierdzam, nie trzeba ściągać boczków, należy ściągnąć osłonę głośników koło uchwytu klamki, odkręcić jedną śrubę torx 25, pokombinować trochę przy wyciąganiu klamki – wyjąć ja z drzwi i obrócić o 180 stropi powinno wtedy bez problemu udać się odłączyć linkę do otwierania drzwi. Jeśli masz klamki z głośnikami to tytko je podpinasz i wszystko dział. Jeśli przy klamkach nie ma głośników to ze starej klamki delikatnie podważysz stare głośniki są one przyklejone – zgrzane w 3 miejscach, do nowych klamek przyklej głośniki klejem typu super glue.
do nowych klamek przyklej głośniki klejem typu super glue.
Superglue wchodzi w reakcje czesto gesto z plastikiem. Ja bym odtluscil powierzchnie i uzyl 2stronnej tasmy 3M - bezpieczniejsze rozwiazanie i nic nie "splynie".
Co do reszty, to uwaga na oslonki glosnikow, je trzeba wyciagac mega cienkim plaskim srubokretem - wtedy nic nie polamiemy.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
lukaszz, pamietaj ze klei tego typu na rynku jest sporo.
Ja kiedys kleilem modele i niektore z pochodnych cyjanoakrylu wchodzily w taka reakcje, ze np antenka elementu z 3 cm robila sie 2.5 centrymentrowa - bo klei "zzarl" sobie troche
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz